• (c) Hof van Eede

VANISH BEACH

Hof van Eede

Theatercollectief Hof van Eede, in 2011 opgericht door de zussen Ans en Louise Van den Eede en in 2014 aangedikt met Wannes Gyselinck, is een graag geziene, jonge oude bekende in NONA. Na het gelauwerde drieluik Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe, Dorstig en Het Weiss Effect, kon u ze vorig seizoen met muziektheater aan de slag zien gaan in Paradis. Dit seizoen zijn ze opnieuw van de partij met hun vijfde productie: VANISH BEACH. Hendrik Lasure (SCHNTZL) schrijft een nieuwe compositie voor deze voorstelling. 

Een uitstapje naar Venice Beach, California, 1942.

Met opgestroopte broekspijpen, in stijve driedelige burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun Amerikaanse strandstoel. Grote Europese cultuurdragers op de vlucht voor het nazisme. Onder hen één van de grootste Duitse auteurs uit de 20ste eeuw Thomas Mann, de Oostenrijks-Amerikaanse componiste en muze Alma Mahler en Arnold Schönberg – de uitvinder van de atonale muziek, zelf een grote liefhebber van Bach en Brahms. Hun gesprek over de invloed van Goethe op Wagner stokt even, terwijl ze zwijgend een Mickey Mouse-ballon gadeslaan die over het strand vliegt. Intussen worden ze verteerd door heimwee naar een land dat hen wilde vernietigen.

VANISH BEACH gaat over heimwee en ballingschap, over het belang van herinneringen – al dan niet fictieve – als dat het enige nog is wat rest van je thuisland. Aboriginals die op reis zijn, gaan net voor ze aankomen onder een boom op hun hurken zitten zodat hun ziel tijd heeft om hen in te halen. Maar wat als je ziel er nooit in slaagt je lichaam bij te benen, waar dan troost te vinden?

Met live zang door een koor i.h.k.v. Mechelen Hoort Stemmen.

Van en met: 
Spel: Marjan De Schutter, Filip Jordens, Greg Timmermans en Ans Van den Eede. Tekst: Hof van Eede. Compositie en live muziek: Hendrik Lasure en koor
Productie: 
Coproducenten: Klarafestival, LOD muziektheater. I.s.m. CAMPO
Beeld: 
(c) Hof van Eede
Locatie: 
NONA
Speeldagen: 
VRIJ 28 - ZAT 29 APRIL 2017 - 20u30