NATHAN WOUTERS SOLO | BRAVE NEW MARIA

Double Bill

NATHAN WOUTERS

De biografie van de jonge Nathan Wouters leest als een aaneenschakeling van successen.
De contrabassist werd geboren in 1989 en groeide op in een muzikale familie. Op zijn tiende  begon hij in de academie met lessen klassieke contrabas. Dan won hij zowat elke wedstrijd waaraan hij deelnam, studeerde af in Antwerpen met grootste onderscheiding en werkte zijn masteropleiding af in Göteborg (Zweden) met, jawel, grootste onderscheiding.  
Door zijn opvallend talent kreeg Wouters de kans om zowat overal ter wereld shows te spelen en samen te werken met bijzonder grote  namen, zoals Mark Turner, Dave Douglas, Aki  Takase, Dré  Pallemaerts, Bert Joris, Ben Sluijs, Jeroen Van Herzeele, Jozef Dumoulin, Teun Verbruggen, Jef Neve ...

Bezetting:
Nathan Wouters: contrabas

BRAVE NEW MARIA

Maria Nys uit Aalter was misschien wel België’s eerste Hollywood wife.
Haar man was geen acteur of regisseur maar schrijver Aldous Huxley, auteur van Brave New World. Het echtpaar woonde lange tijd in Hollywood waar ze een hechte vriendschap sloten met sterren als Greta Garbo, Charlie Chaplin, en Walt Disney.
Trompettist Bart Maris, sopraan Sylvie De Pauw en schrijfster Kristien Hemmerechts brengen Maria’s verhaal in een intieme en ontluisterende voorstelling.

Bezetting:
Bart Maris: trompet
Sylvie De Pauw: sopraan
Kristien Hemmerechts: schrijfster

Een programmatie van NONA i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen.

Beeld: 
© Thomas Geuens
Speeldagen: 
DON 20 APRIL 2017 - 20:30