• Peter Jacquemin

FUNDAMENT

JazzXS | Première

Diep, duister en laag. Fundament exploreert de onderste regionen van het klankenspectrum met instrumenten zoals contrabassen, tuba’s, baritonsaxofoons en bassaxen.

FUNDAMENT is een project van tekenaar, beeldhouwer en performer Peter Jacquemyn. In het werk van Jacquemyn komen de wereld van muziek en beeldende kunst samen. Muziek is meer dan begeleiding, het beeldende is meer dan decor. Peter Jacquemyn wordt sterk gewaardeerd in de Europese jazzscene. Als contrabassist spreekt hij een breed spectrum van mogelijkheden op zijn instrument aan. Gezien zijn fascinatie voor het stemexperiment, zullen Mongoolse keelklanken zeker en vast in het klankenuniversum van Fundament binnensluipen.

Voor FUNDAMENT brengt Peter Jacquemyn maar liefst 11 gewaardeerde namen samen uit binnen- en buitenland, waaronder zijn oude partner-in-crime Eric Sleichim, bezieler van Bl!ndman, die zich de laatste jaren toelegt op een nieuw en uitzonderlijk instrument, de tubax.

Volledig akoestisch creëert een klein leger aan basinstrumenten een bijna ruimtelijke klankmassa, waarin elke muzikant toch de eigen sound en klankrijkdom van zijn/haar instrument niet verliest. Fundament wordt een ongehoorde verkenning en viering van de onderstroom, een concert dat nog lang zal nazinderen.

Bezetting:
Peter Jacquemyn:
contrabas,
stem, concept
Eric Sleichim: tubax
Yannick Peeters: contrabas
Kristof Roseeuw: contrabas
Lode Leire: contrabas
Pieter Lenaerts: contrabas, stem
Jan Pillaert: bastuba, stem
Carl-Ludwich Hübsch: bastuba, stem
Johannes Bauer: trombone
Gregoire Tirtiaux: baritonsax, stem
Mathieu Lilin: baritonsax
Peter Verdonck: bassax, stem
 

Een programmatie van NONA i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen.

Beeld: 
© Peter Jacquemyn
Locatie: 
Cultuurcentrum Mechelen
Speeldagen: 
ZAT 6 MEI 2017 - 20:30
Praktisch: 

OPGEPAST: dit concert zal plaatsvinden in het Cultuurcentrum te Mechelen (Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen).