• Natasha Ginwala

CONTOUR BIENNALE 8

de biennale van bewegend beeld

CONTOUR, de biennale van bewegend beeld, is een vaste waarde en een uniek platform voor beeld tot ver buiten België. Met een heel eigen plek in de thuisstad want zowel curator als artiesten vinden voor de films, installaties en performances inspiratie in de architectuur en de verhalen die de stad Mechelen doen leven.
Omdat NONA en CONTOUR vanaf januari 2017 samensmelten tot één en dezelfde organisatie, zal deze achtste editie van de biennale voor de allereerste keer in de schoot van NONA ontstaan. Een primeur!
CONTOUR 8 kadert binnen het grote stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN:

Mechelen was 400 jaar geleden de zetel van de allereerste Europese rechtbank, een Europees Hof van Justitie avant-la-lettre. Van hieruit werd recht gesproken over een gebied dat zich uitstrekte over delen van België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Voor CONTOUR BIENNALE 8 heeft de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala meer dan twintig nationale en internationale kunstenaars gevraagd om te reflecteren over hoé (Westerse) rechtspraak ons en onze wereld vorm gaf en nu nog geeft.

Natasha Ginwala is een onafhankelijk curator, onderzoeker en auteur. Ze is adviseur voor Documenta 14 en curator van CONTOUR BIENNALE 8 (2017).
Recente projecten zijn My East is Your West, in samenwerking met Shilpa Gupta en Rashid Rana, op de 56ste Biennale van Venetië, Mind Moves Matter op L’appartment 22, Rabat en Corruption…Everybody Knows als onderdeel van e-flux journal issue 65, SUPERCOMMUNITY. Ze maakte deel uit van het artistieke team van de 8ste Biennale van Berlijn (met Juan A. Gaitán) en cureerde The Museum of Rythm op de Taipei Biënnale 2012 (met Anselm Franke). Van 2013 tot en met 2015 begeleidde ze het veelzijdige project Landings dat te zien was in het Witte de With Center for Contemporary Art, David Roberts Art Foundation, Stedelijk Museum Amsterdam en andere organisaties (met Vivian Ziherl).
 

Praktisch: 

CONTOUR BIENNALE 8
ZAT 11 MAART t/m ZON 21 MEI 2017 - 10/8/2 EUR
van 9u00 tot 17u00 weekdagen (behalve op WOE)
van 10u00 tot 18u00 weekend