• Mathieu Wijdeven.

THE DREAMING

HOTSHOP/De Warme Winkel

Goethes ‘zelfmoordklassieker’ sprankelend en levenslustig gespeeld.

Het eigenzinnige Nederlandse theatercollectief De Warme Winkel is geen onbekende in NONA. Ze deden Mechelen reeds aan met Amadeus (2016), Tanizaki (2014) en San Francisco (2013). De Hotshop is een paraplu waaronder De Warme Winkel voorstellingen van verse theatertalenten presenteert, die links- of rechtsom in samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan.
THE DREAMING is de afstudeervoorstelling van de acteurs aan de Toneelacademie Maastricht 2015. 

Vijf jonge acteurs werpen zich op het meesterwerk uit de Sturm und Drang: ‘Die Leiden des jungen Werthers’, de debuutroman van Johann Wolfgang von Goethe (1774).

Voor wie het niet kent: dit is het nog altijd hoogst leesbare verhaal over Werthers allesverterende liefde voor Lotte. Zij is verloofd en daardoor voor hem onbereikbaar. Werther, die enkel naar zijn gevoel kan leven, pleegt aan het slot zelfmoord. In zijn eigen tijd was ‘Werther’ een tophit, die zelfs leidde tot een tijdelijke stijging van het aantal zelfmoorden in Europa.

"The Dreaming is een uiterst boeiende volwassen voorstelling, met een aantal fraaie en verrassende wendingen. Gespeeld door vijf uiterst getalenteerde jonge acteurs.'"   uit: RiRoToneelrecensies.

Van en met: 
Spel: Marieke Giebels, Marit Meijeren, Florian Meijer, Mathieu Wijdeven en Amy van der Weerden. Regie: Mara van Vlijmen
Productie: 
De Warme Winkel
Locatie: 
NONA
Speeldagen: 
VRIJ 24 FEBRUARI - 20u30