PRINCESS4PRESIDENT

FEAT. ELVIS PEETERS

Sommige verhalen zijn niet meteen uitgezongen. Pianiste Kaat De Windt geeft haar sociaal geëngageerde songs uit de muziektheatervoorstelling Mest/Hunger For Trade een tweede leven. In Princess4President krijgt eigenzinnige jazz de warmte van gospel en desert blues, zonder rauwe muzikale momenten te schuwen.
Voor het project Hunger for Trade werkten theaters uit 9 landen, waaronder India, Burkina Faso, Brazilië, Zuid-Afrika en enkele Europese landen, rond de problematiek van de voedselzekerheid en de exuberante stijging van de voedselprijzen.
De tekst voor de Belgische creatie Mest werd geschreven door Elvis Peeters (auteur van o.a. Dinsdag (shortlist Libris Literatuurprijs 2013), Jacht en Wij. Zijn oorspronkelijke tekst krijgt gezelschap van een aantal nieuwe co-composities. Met de indringende pop-soul stemmen van zangeressen Naomi Sijmons (aka Reena Riot) en Annelies Van Dinter (Echo Beatty), het veelkleurige klankenpalet van bassist Mirko Banovic (Arno, Arsenal) en meester in tribale percussie Etienne Plumer (Rêve d’Eléphant Orchestra) wordt dat een muzikaal manifest in majeur.

Bezetting:
Kaat De Windt: piano, rhodes, compositie
Naomi Sijmons: zang, gitaar 
Annelies Van Dinter: zang, gitaar, arrangement
Mirko Banovic: bas, arrangement bas
Etienne Plumer: drums,
arrangement drums

Een programmatie van NONA i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen.

Beeld: 
© Kaat De Windt
Speeldagen: 
ZAT 18 FEBRUARI 2016 - 20:30